Header Ad

Categories

Hvordan spise sunt?

Er du en av dem som synes det er vanskelig å ha et sunt kosthold? Fortvil ikke. Vi gir deg de beste og enkleste rådene for hvordan du kan bli en sunnere versjon av deg selv.

Fokuser på hva du skal spise mer av

Vanskelig å spise sunt? De enkleste kostholdsrådene. Fit BombzDet er viktig med en sunn livsstil for å oppnå bedre resultater på skole, jobb, trening og rett og slett i livet generelt. Det finnes haugevis av dietter og metoder for å bli sunn, men dette blir ofte ekstremt og risikoen for sykdommer kan forsterkes betraktelig. Gladnyheten er at man ikke trenger å gå så drastisk til verks for å endre kostholdet. Det skal faktisk ikke så mye til for å bli litt sunnere enn du var før.

Første råd er å fokusere på den maten du skal spise MER av, ikke hva du skal spise mindre av. Å fokusere på dette kan gjøre at man får et mer positivt bilde på det å spise sunt. Spis mer av grønnsaker, frukt, fisk og grove produkter. Det er utrolig enkelt å for eksempel bytte ut lys pasta med grov pasta. Velg et grovere brød til frokost og ta med et ekstra eple på jobb eller skole. Noe av det viktigste er å spise variert, og dekke behovet for alle næringsstoffene kroppen trenger.

Dropp dietten, gradvis endring er tingen!

Vanskelig å spise sunt? De enkleste kostholdsrådene. Fit BombzDu bør ikke gå drastisk til verks når det gjelder kosthold, både på grunn av helse og med tanke på at du skal greie å holde det sunne kostholdet livet ut. En gradvis endring er kjempebra! Mange sliter med å få i seg fem om dagen, og dette kan være det første målet. Ta med en ekstra frukt i matpakken, ha en ekstra grønnsak til i middagen eller lag deg en deilig smoothie som mellommåltid. Et fint mål er også å spise fisk minst to ganger i uken. Plutselig har du oppnådd en mye sunnere ukesmeny uten å tenke særlig over det. Legg deg til sunne vaner, men begynn gradvis. Da vil du mest sannsynlig greie å holde på det sunne kostholdet. Det er litt som trening: unngå en pangstart og heller begynn gradvis, da kan det bare bli bedre og bedre! Kroppen og helsen er et langtidsprosjekt, så du trenger ikke endre hele kostholdet på én dag.

Å bekjempe søtsuget

Vanskelig å spise sunt? De enkleste kostholdsrådene. Fit BombzSpiser man jevnt hele dagen slipper man unna søtsuget som gjerne kan oppstå om man blir veldig sulten. Det er lett å ty til noe lett og tilgjengelig som ofte ikke er så sunt om søtsuget inntreffer. Blir man sulten er det viktig å ikke miste hodet helt. Tips: spis en frukt eller noen nøtter istedenfor noe usunt som sjokolade. Det finnes også sunn snacks du kan unne deg. Les mer om hvordan du kan stå i mot søtsuget her.

Planlegg ukemenyen

Lag handleliste og kjøp inn for en hel uke om gangen. Må man dra på butikken for å kjøpe middag hver dag er det lett å gå for noe enkelt, gjerne noe usunt og lettvint. Har man planlagt middager hele uken og handlet inn er det mye enklere å holde seg til dette. Har du ikke inspirasjon til ukemenyen din? Da er det bare å søke opp! Det finnes utallige blogger og nettsider som hjelper deg med å spise sunt og variert.

Sunt kosthold + vitaminer = sant

Vanskelig å spise sunt? De enkleste kostholdsrådene. Fit BombzEt sunt kosthold er viktig for å få resultater både når det gjelder trening, men også ellers i hverdagen. Man føler seg mer opplagt og har mer energi. Sliter du med dette er i tillegg til et sunt kosthold, disse vitaminene topp for deg! De gir deg en ekstra boost i hverdagen, samtidig som de kan bidra til normal forbrenning og et stabilt blodsukkernivå.
Start gradvis, planlegg, få i deg variert mat og gode vitaminer så er du allerede langt på vei!