Header Ad

Categories

Trening for tidsklemma

Har du ikke tid til å trene? Her får du tips til treningen alle har tid til!


Studier og jobb har begynt igjen for fullt, og mange kan føle at de har dårlig tid om dagen. Da er det lett å skyve bort treningen og heller gjøre andre ting. Dessverre finnes det ingen unnskyldninger for ikke å trene. Her er tipsene til trening for tidsklemma!

Alt er bedre enn ingenting

Det er viktig å huske på at all bevegelse og fysisk aktivitet er en form for trening. Dermed er man ikke nødt til å sette av to timer til trening på treningssenter flere ganger i uken. Det finnes alternative treningsformer, og måter du kan trene på uten at du nesten merker det! All trening er bedre enn ingen trening, og har man det travelt må man gjøre det beste ut av det. Visste du forresten at om du har en stressende hverdag er det nesten desto viktigere å få inn noen treningsøkter i uken? Dette for å ha en god helse, oppleve mindre stress og for å ha mer overskudd, og energi.

Når har du tid til å trene?

Lag deg en ukeplan som inneholder når du skal trene, hvor du skal trene og hva du skal trene. Da er det lettere å forholde seg til avtalen med seg selv. Et annet tips er å få med venninnen eller kjæresten å trene. Det er ofte mer motiverende å trene sammen med noen, så hvorfor ikke droppe kafédaten med venninna til fordel for en treningsøkt? Trening kan både være mer motiverende og det kan føles «enklere» å trene sammen med noen. I tillegg kan dere pushe hverandre, og dermed gjennomføre en god økt. Det er derimot også fordeler ved det å trene alene. Da velger du akkurat når på døgnet som passer best for deg, og du kan styre treningsmengden etter tiden du har. Kanskje det passer best for deg å trene om morgenen? Hvilken tid på døgnet du trener har lite å si, og gir samme resultat.

Ikke startet med treningen etter jul enda? Slik kommer du i gang!

Trening som går raskt

Liten tid kan føre til kortere økter, og da er det viktig å legge opp hver økt slik at du får mest mulig ut av tiden. Her er treningsøvelser du kan gjøre på under én time:

Intervalltrening: noe som er svært effektivt er 4×4 intervaller, hvor du løper alt du kan i fire minutter, før du har fire minutter rolig løping, og raskt igjen. Slik fortsetter det. Inkludert oppvarming så bruker du ikke mer en 20 minutter på denne øvelsen. Det finnes mange type intervaller, så varier gjerne fra gang til gang.

Manualer og egen kroppsvekt: manualer kan du ha liggende hjemme og kroppen din er alltid med deg. Utfør noen øvelser med vektene og bruk din egen kroppsvekt til øvelser som sit-ups og armhevinger. Her kan det være lurt å på forhånd lage seg en plan over øvelsene du skal gjennomføre og hvor mange repetisjoner du skal ta, for å spare tid.

Treningsvideo på nett: her finner du mange videoer som tar alt fra 15-45 minutter. Velg den videoen som er tilpasset ditt nivå og tiden du har til rådighet.

Rask gåtur: en rask gåtur er også topp! Kombiner frisk luft og trening. Trening i skog og mark er mye bedre for kroppen enn jogging på tredemølla.

Tren rett etter jobb eller skole

Om du skal på treningsstudio, ha med deg treningsklær på jobben eller på skolen slik at du slipper å dra hjemom før treningen. Da sparer du både tid og krefter, og du slipper å dvele med tanken om å droppe treningen. Det er derimot viktig å huske på å ha med seg ekstra mat slik at du får fylt på litt energi før trening.

For lite energi?

Trening over en lenger periode vil gi en svært positiv effekt både på overskudd, det mentale og det fysiske. Trenger du likevel en ekstra boost til å starte med treningen er det viktig å få i seg de riktige vitaminene – for å få en god start og for å ha en bedre forutsetning for å oppnå dine mål!


Husk også at kosthold har mye å si for resultatet av treningen!